Všechny recepty : Moučníky : Česká kuchyně : Jednoduchý :

Kokosky s mandlemi

Tradiční kokosky, křehké a měkké, zdobené mandlemi


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 25 ks
Kalorie: 97 / 1 porce
Kalorie: 407 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Kokosky s mandlemi: Tradiční kokosky, křehké a měkké, zdobené mandlemi


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Kokosky s mandlemi

Potřebujete potraviny:
Cukr moučka: 175 g
Mandle: 175 g (mleté)
Kokos strouhaný: 175 g
Mandle: 13 ks (oloupané, půlené)
Vaječný bílek: 3 ks
Tresť mandlová (5 kapek)

Potřebujete náčiní:
Trouba
Šlehač elektrický
Plech na pečení
Mísa

Postup přípravy:
Krok 1: Plech na pečení vyložíme pečícím papírem.

Krok 2: Z bílků ušleháme pevný sníh, opatrně do něj zašleháme cukr,mandlovou tresť,kokos a mleté mandle.

Krok 3: Vzniklou hmotu tvarujeme na plech lžičkou na hromádky, každou navrchu ozdobíme půlkou mandle.

Krok 4: Kokosky pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut, měly by zezlátnout a uvnitř být měkké a vláčné.

Krok 5: Kokosky necháme vychladnout na plechu, poté přemístíme na mísu a podáváme nejlépe čerstvé téhož dne.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Albert, zítra Cecílie