www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Citrónový dezert s mandlemi

Jemný citrónový krém zdobený šlehačkou a mandlemi


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 585 / 1 porce
Kalorie: 253 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Voda: 3 polévkové lžíce (studená)
Želatina v prášku: 2 polévkové lžíce
Vaječný žloutek: 3 ks
Vaječný bílek: 3 ks
Cukr: 250 g
Citróny: 3 ks (nastrouhaná kůra+vymačkaná šťáva)
Šlehačka: 450 ml (ušlehaná)
Mandle: 30 g (nasekané, opražené)

Potřebujete náčiní:
Mísa na suflé (objem 1l)
Miska žáruvzdorná malá
Šlehač elektrický

Postup přípravy:
Krok 1: Mísu na suflé vyložíme papírem na pečení tak, aby o několik cm vyčníval nad okraj.

Krok 2: Do žáruvzdorné misky nalijeme vodu, nasypeme do ní želatinu, promícháme a necháme ji nabobtnat. Za chvíli ji postavíme do pánve s horkou vodou a mírně zahříváme, aby se želatina rozpustila.

Krok 3: Žáruvzdornou misku umístíme nad vroucí vodu, dno by se jí nemělo dotýkat. Vložíme do ní cukr,žloutky, citrónovou šťávu a kůru a elektrickým šlehačem důkladně vyšleháme.

Krok 4: Vmícháme 300 ml ušlehané šlehačky a po chvíli i želatinu.

Krok 5: Ušleháme bílky na pevný sníh a spojíme opatrně s připravenou hmotou.

Krok 6: Hotovou citrónovou směs nalijeme do mísy na suflé a uložíme na několik hodin do lednice.

Krok 7: Před podáváním odstraníme opatrně papír, vystupující okraje a střed posypeme opraženými mandlemi a po obvodu suflé ozdobíme šlehačkou (150 ml).

Krok 8: Před podáváním uložíme na chvíli do chladu.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :