www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Krůtí maso s ananasem

Krůtí kousky zapečené se sýrovo-ananasovou omáčkou a strouhankou


Čas přípravy: 50 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 673 / 1 porce
Kalorie: 170 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Krůtí prsa: 500 g (vařené, nakrájené na kousky)
Vývar kuřecí: 500 ml
Ananas: 250 g (kompotovaný, scezený, nakrájený na kousky)
Sýr čedar: 250 g (strouhaný)
Máslo: 60 g
Mouka hladká: 60 g
Strouhanka: 3 polévkové lžíce
Petrželová nať: 2 polévkové lžíce (nakrájená, na ozdobení)
Cibule : 1 ks (oloupaná, nakrájená na plátky)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Kastrol
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Trouba

Postup přípravy:
Krok 1: V kastrolu na másle za stálého míchání opečeme cibuli, kterou zaprášíme moukou a společně ještě chvíli smažíme.

Krok 2: Postupně přilijeme vývar a šťávu z kompotu. Omáčku vaříme a mícháme do zhoustnutí.

Krok 3: Připojíme nakrájené dílky ananasu (několik odložíme na ozdobení)a 3/4 sýra a ochutíme solí a pepřem.

Krok 4: Maso vložíme do zapékací mísy a přelijeme omáčkou. Navrch posypeme zbytkem sýra a strouhankou a vložíme do trouby.

Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 20-25 minut. Maso by mělo být měkké a povrch upečený dozlatova.

Krok 6: Horký pokrm servírujeme ozdobený kousky ananasu a nasekanou petrželovou natí. Vhodnou přílohou je vařený brambor.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :