www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Francouzský sýrový tian

Zapečená kolečka zeleniny s plátky roquefortu podávaná v zapékacích miskách


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 524 / 1 porce
Kalorie: 118 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Cuketa : 1 ks (velká, nakrájená na kolečka)
Lilek : 1 ks (nakrájený na kolečka)
Rajčata : 3 ks (nakrájená na kolečka)
Cibule šalotka : 4 ks (nakrájené nadrobno)
Sýr roquefort: 250 g (nakrájený na plátky)
Olej olivový: 5 polévkových lžíc
Rozmarýn: 4 ks (snítky)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Trouba
Miska žáruvzdorná malá (4 ks)
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Na pánvi na oleji orestujeme šalotku a poklademe jí na dno zapékacích misek tak, aby vytvořila ve středu každé misky souvislý pruh.

Krok 2: Na osmaženou šalotku do řádku svisle naskládáme střídavě kolečka lilku, rajčat, sýra a cukety. Plátky zeleniny přitom jemně solíme a pepříme.

Krok 3: Kolečka zeleniny a sýra pokapeme olivovým olejem a posypeme rozdrolenými snítkami rozmarýnu.

Krok 4: Misky vložíme do předehřáté trouby a pokrm pečeme asi 45 minut dozlatova.

Krok 5: Hotový předkrm podáváme v miskách s plátkem bílé veky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :