www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Vepřová panenka se zelím

Kousky vepřového masa s pikantně upraveným červeným zelím


Čas přípravy: 50 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 619 / 1 porce
Kalorie: 156 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Vepřová panenka: 800 g
Zelí červené : 1 ks (nakrájené na nudličky)
Vývar zeleninový: 200 ml
Cibule : 1 ks (nakrájená)
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Máslo: 30 g
Med: 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Kastrol
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: V kastrolu na části oleje a másla osmažíme cibuli. Po chvíli přidáme vcelku vepřové maso, které opečeme ze všech stran.

Krok 2: Vlijeme vývar, osolíme, opepříme a podusíme asi 30 minut. Maso pravidelně obracíme.

Krok 3: Nakrájené zelí povaříme v hrnci asi 5 minut ve slané vodě a necháme okapat.

Krok 4: Na pánev vložíme zbytek oleje a másla a zelí na něm osmahneme.Osolíme, opepříme, posypeme muškátovým oříškem a přidáme lžíci medu. Zelí podusíme asi 20 minut pod pokličkou.

Krok 5: Uvařené maso nakrájíme na kousky, zelí nandáme na hluboké talíře a navrch naservírujeme kousky masa, které můžeme ještě opepřit.Pokrm ihned horký podáváme.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :