www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Bramborová kaše s pórkem

Chutná příloha k masu - bramborová kaše ochucená pórkem a rukolou


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 2 porce
Kalorie: 318 / 1 porce
Kalorie: 82 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Brambory: 500 g (oloupané, nakrájené)
Mléko polotučné: 100 ml
Salát rukola : 50 g
Pórek : 1 ks (očištěný, nakrájený nadrobno včetně zelené části)
Ořechy piniové: 1 polévková lžíce
Česnek : 1 ks (1 stroužek utřený)
Ocet balsamikový: 2 kávové lžičky
Olej olivový: 1 polévková lžíce
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
Mixér

Postup přípravy:
Krok 1: Brambory uvaříme v hrnci v menším množství osolené vody doměkka.1 minutu před koncem varu vložíme do hrnce nakrájený pórek.

Krok 2: Piniová semínka opražíme dozlatova bez tuku na pánvi.

Krok 3: Rukolu rozebereme na lístky, které omyjeme. Vložíme je do mixéru spolu s česnekem, octem a olejem a rozmixujeme najemno.

Krok 4: Uvařené brambory s pórkem slijeme,rozmačkáme, vlijeme do nich mléko a vše rozšleháme metlou na kaši.

Krok 5: Do kaše vmícháme rozmixovanou ochucenou rukolu.

Krok 6: Kaši podle chuti přisolíme a můžeme podávat.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :