www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Žampionová polévka

Jemná žampionová polévka s čerstvým bylinkovým sýrem a pažitkou


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 549 / 1 porce
Kalorie: 167 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Žampiony: 500 g (očištěné, oloupané, nakrájené na plátky)
Vývar zeleninový: 500 ml
Sýr čerstvý: 300 g (bylinkový)
Pažitka : 5 polévkových lžíc (nasekaná)
Máslo: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (1 stroužek utřený)
Citrónová šťáva: 1 kávová lžička
Cibule : 1 ks (nakrájená nadrobno)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: V hrnci na másle zpěníme za stálého míchání cibulku a česnek.

Krok 2: Do hrnce vložíme nakrájené žampiony a zprudka po dobu asi 5 minut podusíme.

Krok 3: Přilijeme zeleninový vývar a asi 5 minut povaříme.

Krok 4: Vmícháme bylinkový sýr a povaříme ještě 5-7 minut.

Krok 5: Polévku ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a horkou servírujeme na talíře. Ozdobíme nasekanou pažitkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :