www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Kuřecí kousky v listovém salátu dvou druhů

Osmažené kousky marinovaného kuřecího masa podávané s listy salátu a pikantní zálivkou s arašídy


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 2 porce
Kalorie: 713 / 1 porce
Kalorie: 226 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Kuřecí prsa: 2 ks
Cibule šalotka : 2 ks (nakrájená)
Salát ledový : 70 g
Salát rukola : 70 g
Olej sezamový: 3 polévkové lžíce
Ocet balsamikový: 2 polévkové lžíce
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Arašídy: 2 polévkové lžíce (loupané, nasekané)
Med: 1 polévková lžíce
Sójová omáčka: 1 polévková lžíce
Hořčice: 1 kávová lžička (dijonská)
Kmín mletý: 0.5 kávové lžičky
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Miska

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava marinády: v misce smícháme 1 lžíci octa,1 lžíci olivového oleje, med, nakrájenou šalotku, pepř a kmín.

Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olivový olej a kuřecí prsíčka na něm z obou stran osmažíme.

Krok 3: Maso nakrájíme na plátky a rozložíme na talíř.Připravenou marinádou jej lehce pokapeme a necháme asi 30 minut odležet.

Krok 4: Listy obou druhů salátu omyjeme a necháme okapat.

Krok 5: Příprava zálivky: v misce smícháme zbytek octa, sojovou omáčku,část sezamového oleje, sůl,pepř a polovinu nasekaných arašídů.

Krok 6: Listy salátu namáčíme do připravené zálivky a rozložíme na dva talíře.

Krok 7: Kousky kuřecího masa upravíme na salát, posypeme druhou polovinou arašídů a pokapeme zbytkem sezamového oleje.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :