www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Křehký řízek z platýza

Platýz dozlatova osmažený v trojobalu z mouky, vajec a strouhanky podávaný s citronem


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 386 / 1 porce
Kalorie: 153 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Platýz: 800 g (4 filety)
Vejce: 1 ks (rozšlehané)
Citróny: 1 ks (nakrájený na plátky)
Mouka hladká: 3 polévkové lžíce
Strouhanka: 30 g (čerstvá)
Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Miska (3 ks)
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Do jedné misky odměříme mouku, kterou posolíme a opepříme.Ve druhé misce rozšleháme vejce. Do třetí misky nasypeme čerstvou strouhanku.

Krok 2: Porce ryby obalíme z obou stran nejprve v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance.

Krok 3: V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj porce ryby a smažíme je z obou stran dozlatova. Ryba musí uvnitř zůstat šťavnatá.

Krok 4: Osmažené plátky necháme okapat od přebytečného oleje a ihned podáváme ozdobené plátky citronu. Vhodnou přílohou je zeleninový salát.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :