www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Maďarská gulášová polévka

Vydatná polévka charakteristické gulášové chuti, kterou dodává paprika, česnek, cibule a dušené hovězí maso


Čas přípravy: 120 min
Počet porcí: 6
Kalorie: 417 / 1 porce
Kalorie: 89 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Vývar hovězí: 1 l (z kostky)
Brambory syrové : 750 g (nakrájené na kostky)
Hovězí přední: 500 g (nakrájené na menší kostky)
Rajčata : 400 g (konzervovaná)
Paprika sladká : 2 ks
Smetana zakysaná: 6 polévkových lžíc
Olej slunečnicový: 3 polévkové lžíce
Mouka hladká: 2 polévkové lžíce
Protlak rajčatový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (stroužek utřený)
Paprika sladká: 2 kávové lžičky (mletá)
Ocet vinný: 1 polévková lžíce
Bobkový list: 3 ks
Cibule : 2 ks (nakrájená)
Sůl
Pepř
Tabasco
Pažitka (nadrobno posekaná)

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Červenou papriku spaříme a oloupeme,nakrájíme na kousky.

Krok 2: Na oleji ve velkém hrnci osmahneme masové kostky.

Krok 3: Přidáme nakrájenou papriku, cibuli,mouku, mletou sladkou papriku a 2 minuty za stálého míchání zprudka smažíme.

Krok 4: Přilijeme připravený vývar, přidáme rajčata, rajčatový protlak, bobkový list, pepř,lžíci octa,česnek, sůl a pepř.

Krok 5: Vaříme zvolna asi 1.5 hodiny, dokud maso nezměkne.

Krok 6: Přidáme brambory a chvíli povaříme.

Krok 7: Vyjmeme bobkový list, ochutíme několika kapkami tabasca a případně podle chuti dokořeníme.

Krok 8: Hotovou polévku servírujeme v miskách, každou porci zjemníme lžicí zakysané smetany a posypeme nakrájenou pažitkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :