www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Italský masový koláč

Vrstvený masový koláč - hovězí s rajčaty a česnekem, špenát s třemi druhy sýrů, navrch s listovým těstem


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1642 / 1 porce
Kalorie: 209 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Hovězí mleté maso: 1000 g
Špenát : 620 g (listy nakrájené nadrobno)
Listové těsto: 11 ks (plátky)
Rajčata konzervovaná: 400 g (mletá)
Vejce: 2 ks (rozšlehaná)
Sýr čedar: 100 g (strouhaný)
Sýr Ementál: 100 g (strouhaný)
Sýr tavený: 100 g (plnotučný)
Máslo: 90 g (z toho 60 g na rozehřátí+30 g do masové směsi)
Protlak rajčatový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Mouka hladká: 1 polévková lžíce
Cukr: 1 kávová lžička
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký kastrol
Trouba
Mísa žáruvzdorná zapékací velká

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava masové vrstvy: v kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme mleté maso, které asi 15 minut opékáme.

Krok 2: Přisypeme mouku a dále mícháme, po chvíli přidáme rajčata, rajský protlak, cukr, česnek, pepř a posolíme.

Krok 3: Masovou směs dobře promícháme se všemi přísadami a za občasného míchání dusíme asi 40 minut.

Krok 4: Příprava špenátové vrstvy:čerstvě omytý nakrájený špenát dáme do kastrolu a mícháme, dokud listy nepovadnou (vodu nepřidáváme).Poté osušíme a smícháme s čedarem, ementálem, taveným sýrem a vejci. Směs dosolíme, případně opepříme.

Krok 5: Do zapékací mísy vložíme vrstvu masové náplně, na kterou navrstvíme špenát se sýrem. Celý povrch pečlivě překryjeme plátky listového těsta, které můžeme dle své fantazie přes sebe ozdobně navrstvit.

Krok 6: Koláč vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut dozlatova.Křupavé porce koláče podáváme teplé.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :