www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Rýže na čínský způsob

Rýže se slaninou, hráškem, fazolovými lusky a vejci, posypaná šalotkou


Čas přípravy: 25 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 796 / 1 porce
Kalorie: 312 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Cibule šalotka : 6 ks (nakrájená na kolečka)
Rýže bílá: 250 g (dlouhozrnná)
Hrášek zelený : 125 g (rozmrazený)
Fazolové lusky: 125 g (uvařené, nakrájené)
Vejce: 2 ks (rozšlehaná)
Slanina anglická: 60 g (nakrájená na kostičky)
Olej slunečnicový: 3 polévkové lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev hluboká
Velký kastrol

Postup přípravy:
Krok 1: Rýži vaříme asi 15 min v osolené vodě.

Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej a vyškvaříme slaninu.

Krok 3: Přidáme uvařenou rýži a hrášek, vše smažíme společně za stálého míchání ca. 5 min.

Krok 4: Přidáme vejce a fazolové lusky a dále mícháme, dokud vejce neztuhnou.

Krok 5: Ochutíme, ozdobíme cibulkou a ihned podáváme.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :