www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Rizoto s kuřecím masem a houbami

Rýže vařená v kuřecím vývaru, smíchaná s kuřecími kousky , houbami , piniovými oříšky a parmezánem


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 684 / 1 porce
Kalorie: 153 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Vývar kuřecí: 1000 ml
Maso kuřecí: 250 g (nakrájené na kostičky)
Rýže bílá: 250 g (dlouhozrnná)
Smetana sladká: 180 ml
Houby: 125 g (nakrájené)
Sýr parmezán: 90 g (nastrouhaný)
Ořechy piniové: 4 polévkové lžíce (opražené)
Bazalka: 4 polévkové lžíce (čerstvá, nasekaná)
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Máslo: 15 g
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velká pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Na velké pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm utřený česnek, kuřecí kousky a nakrájené houby.

Krok 2: Přisypeme rýži, nalijeme na ní vývar a dusíme asi 20 minut pod pokličkou, až je rýže téměř měkká.

Krok 3: Zalijeme smetanou a ještě chvilku dusíme, až se do rýže vsákne.

Krok 4: Vmícháme parmezán a piniové oříšky, podle chuti přisolíme, a při podávání ozdobíme bazalkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :