www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Hlávkový salát s vejci

Hlávkový salát s vejci, opečenými kostkami chleba, parmezánem a olivovým olejem


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 724 / 1 porce
Kalorie: 305 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Chléb bílý: 3 ks (krajíce bez kůrky nakrájené na kostičky)
Salát hlávkový: 1 ks
Olej olivový: 8 polévkových lžíc
Vejce: 2 ks (vařená natvrdo)
Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce
Sýr parmezán: 30 g (strouhaný nahrubo)
Česnek : 1 ks (1 stroužek drcený)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Mísa

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava chlebových krutonků: Na pánvi rozehřejeme 4 lžíce oleje, přidáme česnek a kostičky chleba a smažíme je asi 2 minuty dokřupava. Pak je z pánve vyjmeme.

Krok 2: Hlávkový salát naporcujeme na malé kousky a vložíme do mísy.

Krok 3: Oloupeme vařená vejce a nakrájíme je na čtvrtky.

Krok 4: Smícháme kousky hlávkového salátu, 4 lžíce olivového oleje, citronovou šťávu,sůl a pepř.

Krok 5: Přidáme čtvrtky vajec, parmezán a chlebové krutonky a nakonec salát lehce promícháme.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :