Všechny recepty : Bezmasé pokrmy : Středomořská kuchyně : Náročnější :

Čekankový koláč s kozím sýrem

Čekankové puky ochucené kozím sýrem a pomerančovou šťávou zapečené v listovém těstě


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 414 / 1 porce
Kalorie: 165 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Čekankový koláč  s kozím sýrem: Čekankové puky ochucené kozím sýrem a pomerančovou šťávou zapečené v listovém těstě


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Čekankový koláč  s kozím sýrem

Potřebujete potraviny:
Čekanka: 6 ks
Listové těsto: 1 ks (kupovaný balíček)
Sýr kozí: 100 g (nakrájený na kolečka)
Máslo: 50 g
Pomeranče: 3 ks (šťáva)
Tymián: 2 kávové lžičky
Cukr třtinový: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Trouba
Vál
Váleček
Papír na pečení
Forma na koláč velká nízká

Postup přípravy:
Krok 1: Čekankové puky omyjeme, osušíme a rozkrájíme podélně na proužky.

Krok 2: Do formy na koláč nalijeme pomerančovou šťávu a v troubě zahřejeme k varu.

Krok 3: Šťávu osolíme, opepříme, přidáme cukr a máslo. Když se rozpustí, proužky čekanky vyložíme rovnoměrně celou formu.

Krok 4: Formu s čekankou překryjeme papírem na pečení a necháme hodinu péci.

Krok 5: Formu vyjmeme z trouby a na čekanku poklademe kolečka sýru.

Krok 6: Listové těsto vyválíme na placku, kterou přiložíme navrch formy na vrstu s čekankou a sýrem a okraje těsta přehneme přes formu. Pečeme ještě asi půl hodiny.

Krok 7: Když je těsto dozlatova upečené, koláč vyjmeme z trouby, zakryjeme velkým talířem, na který jej z formy obrátíme.

Krok 8: Koláč podáváme ještě teplý,rozkrájený na díly,ozdobený snítkami tymiánu.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Miloslav, zítra Ester