Všechny recepty : Masové pokrmy : Francouzská kuchyně : Náročnější :

Hovězí po francouzsku

Opečené kousky hovězího masa a bůčku vařené se zeleninou, houbami, bylinkami a červeným vínem


Čas přípravy: 180 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 528 / 1 porce
Kalorie: 101 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Hovězí po francouzsku: Opečené kousky hovězího masa a bůčku vařené se zeleninou, houbami, bylinkami a červeným vínem


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Hovězí po francouzsku

Potřebujete potraviny:
Hovězí kýta: 1000 g (nebo plec, nakrájená na kostičky)
Víno červené: 500 ml
Žampiony: 250 g (konzervované)
Vepřový bok: 200 g (nakrájený na kousky)
Cibule: 2 ks (nakrájená nadrobno)
Petrželka: 5 polévkových lžíc (nasekaná)
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Mouka hladká: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený)
Mrkev: 3 ks (očištěná, nakrájená na kolečka)
Pepř
Sůl

Potřebujete náčiní:
Pánev
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: V hrnci na oleji dozlatova orestujeme kousky hovězího masa.

Krok 2: Do hrnce přidáme česnek, cibuli a mrkev. Osolíme, zamícháme a krátce povaříme.

Krok 3: Přidáme mouku, zamícháme a přilijeme víno.Vložíme nasekanou petrželku (případně jiné byliny).

Krok 4: Přidáme takové množství vody, aby maso bylo zakryté, hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vše dusíne asi 2 1/2 hodiny.

Krok 5: Když je pokrm téměř uvařený,na pánvi nasucho osmahneme dozlatova kousky bůčku. Poté do pánve vložíme žampiony a bůček s houbami asi 5 minut za stálého míchání povaříme.

Krok 6: Bůček a žampiony přidáme do hrnce s hovězím masem a ještě minutku společně povaříme.Hotový pokrm případně podle chuti dosolíme.

Krok 7: Podáváme horké, s plátky bílé veky nebo uvařeným bramborem.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Miloslav, zítra Ester