www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Hovězí po francouzsku

Opečené kousky hovězího masa a bůčku vařené se zeleninou, houbami, bylinkami a červeným vínem


Čas přípravy: 180 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 528 / 1 porce
Kalorie: 101 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Hovězí kýta: 1000 g (nebo plec, nakrájená na kostičky)
Víno červené: 500 ml
Žampiony: 250 g (konzervované)
Vepřový bok: 200 g (nakrájený na kousky)
Cibule : 2 ks (nakrájená nadrobno)
Petrželka: 5 polévkových lžíc (nasekaná)
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Mouka hladká: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (1 stroužek utřený)
Mrkev : 3 ks (očištěná, nakrájená na kolečka)
Pepř
Sůl

Potřebujete náčiní:
Pánev
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: V hrnci na oleji dozlatova orestujeme kousky hovězího masa.

Krok 2: Do hrnce přidáme česnek, cibuli a mrkev. Osolíme, zamícháme a krátce povaříme.

Krok 3: Přidáme mouku, zamícháme a přilijeme víno.Vložíme nasekanou petrželku (případně jiné byliny).

Krok 4: Přidáme takové množství vody, aby maso bylo zakryté, hrnec přiklopíme pokličkou a na mírném ohni vše dusíne asi 2 1/2 hodiny.

Krok 5: Když je pokrm téměř uvařený,na pánvi nasucho osmahneme dozlatova kousky bůčku. Poté do pánve vložíme žampiony a bůček s houbami asi 5 minut za stálého míchání povaříme.

Krok 6: Bůček a žampiony přidáme do hrnce s hovězím masem a ještě minutku společně povaříme.Hotový pokrm případně podle chuti dosolíme.

Krok 7: Podáváme horké, s plátky bílé veky nebo uvařeným bramborem.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :