Všechny recepty : Pokrmy z drůbežího masa : Středomořská kuchyně : Jednoduchý :

Kuře na středomořský způsob

Na slanině opečené kuřecí čtvrtky povařené na víně ve směsi koření, žampionů a zeleniny


Čas přípravy: 70 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1916 / 1 porce
Kalorie: 386 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Kuře na středomořský způsob: Na slanině opečené kuřecí čtvrtky povařené na víně ve směsi koření, žampionů a zeleniny


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Kuře na středomořský způsob

Potřebujete potraviny:
Kuřecí čtvrtky: 4 ks
Žampiony: 400 g (nakrájené)
Rajčata konzervovaná: 2 ks (konzervy ,nakrájená)
Vývar drůbeží: 250 ml
Slanina anglická: 150 g (nakrájená)
Celer řapíkatý: 1 ks (stonek, nakrájený)
Víno bílé suché: 100 ml
Olej olivový: 4 polévkové lžíce
Cibule: 1 ks (velká,nakrájená)
Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky)
Oregano: 4 ks (snítky)
Cukr: 1 polévková lžíce
Bobkový list: 2 ks
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velkém hrnci na 2 lžicích oleje osmažíme slaninu, cibuli a česnek.

Krok 2: Přidáme žampiony a celer a povaříme za stálého míchání asi 8 minut.Poté přeložíme na talíř a dáme stranou.

Krok 3: V hrnci na zbytku oleje opečeme kuřecí čtvrtky ze všech stran.Maso zalijeme vínem a zprudka povaříme až se šťáva téměř vyvaří.

Krok 4: Přidáme rajčata, cukr, drůbeží vývar a bobkový list, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a přidáme předvařenou zeleninu se slaninou a žampiony.

Krok 5: Pokrm vaříme na mírném ohni dalších 30 minut.

Krok 6: Kuřecí čtvrtky ve směsi zeleniny a hub servírujeme na talíře a podáváme teplé, zdobené snítkami oregana.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Miloslav, zítra Ester