Všechny recepty : Bezmasé pokrmy : Středomořská kuchyně : Náročnější :

Koláč Neapolitana

Koláč z křehkého těsta s rajčaty, paprikou, mozzarellou a mascarpone, sypaný parmezánem


Čas přípravy: 80 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 975 / 1 porce
Kalorie: 272 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Koláč Neapolitana: Koláč z křehkého těsta s rajčaty, paprikou, mozzarellou a mascarpone, sypaný parmezánem


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Koláč Neapolitana

Potřebujete potraviny:
Rajčata: 4 ks
Mouka hladká: 250 g
Vejce: 3 ks
Smetana zakysaná: 150 g
Mozzarella: 125 g (okapaná, nakrájená na plátky)
Máslo: 125 g
Bazalka čerstvá: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Mascarpone: 50 g
Sýr parmezán: 2 polévkové lžíce (nastrouhaný)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Forma na koláč velká nízká
Trouba
Šlehač elektrický

Postup přípravy:
Krok 1: Příprava těsta: mouku, 1 vejce, špetku soli a máslo zpracujeme na tuhé těsto, které necháme asi hodinu v chladu odležet.

Krok 2: Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme, osolíme a necháme odležet, "vypotit".

Krok 3: Těsto vložíme do formy na koláč a 10 minut pečeme v předehřáté troubě.

Krok 4: Formu vyjmeme z trouby, na těsto poklademe rajčata, kousky papriky,mozzarellu, posypeme bazalkou a parmezánem.

Krok 5: Rozšleháme zakysanou smetanu, mascarpone a 2 vejce, osolíme a opepříme a nalijeme rovnoměrně na koláč.

Krok 6: Formu vložíme na asi 40 minut zpět do trouby. Koláč podáváme teplý.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Albert, zítra Cecílie