Všechny recepty : Pokrmy z drůbežího masa : Mexická kuchyně : Náročnější :

Kuře Karibik

Kuře v pikantní marinádě smažené s brambory, mangem a feferony


Čas přípravy: 80 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 689 / 1 porce
Kalorie: 163 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Kuře Karibik: Kuře v pikantní marinádě smažené s brambory, mangem a feferony


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Kuře Karibik

Potřebujete potraviny:
Kuře
Citróny: 1 ks
Feferonky: 2 ks (bez semen, jemně nasekáme)
Pepř
Rum bílý: 20 ml
Olej rostlinný: 1 polévková lžíce
Brambory: 1 kg (oloupané, nakrájené na kostky)
Mango: 1 ks (oloupané, nakrájené na dílky)
Meduňka (snítky na ozdobu)
Voda: 250 ml

Potřebujete náčiní:
Mísa žáruvzdorná zapékací velká
Mísa velká

Postup přípravy:
Krok 1: Omyté kuře rozdělíme na 8 porcí.

Krok 2: V míse smícháme citrónovou šťávu, pepř, rum a polovinu feferonek a porce masa necháme přes noc v této směsi v lednici marinovat.

Krok 3: Odleželé maso opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran. K masu přidáme kostky brambor a společně opékáme několik min.

Krok 4: K masu a bramborám vlijeme zbylou marinádu, přidáme vodu, nádobu přiklopíme a pokrm dusíme asi 40 min.

Krok 5: Přidáme dílky manga a dále chvíli podusíme.

Krok 6: Hotový pokrm dokořeníme zbylými feferonkami, obložíme dílky citrónu a snítkami meduňky.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Miloslav, zítra Ester