Tučňák humboldtův (Spheniscus humboldti)

Jako všichni tučňáci plave pomocí křídel, nohama pouze kormidluje.


Řad: Tučňáci

Čeled´: Tučňákovití

Prostředí: Biotop: skalnaté pobřeží a ostrůvky.

Stráva: Potrava: ryby a další mořští živočichové.

Výskyt: Zeměpisné rozšíření: Jižní Amerika

Velikost: Rozměry: délka těla 65-70 cm.

Rozmnožování: Žije v koloniích, hnízdí v norách v průběhu velého roku, samice snáší 2 vejce.

Popis: Zajímavosti: je zařazen v Červené knize ohrožených druhů zvířat IUCN a v seznamu CITES I.
Jako všichni tučňáci plave pomocí křídel, nohama pouze kormidluje.


Sponzorujete tučňáka mobilem !
Na číslo 8 77 77 zašlete sms zprávu ve tváru: dms zoo tucnak
Cena dms je 30,-K4. Na chov tučňáků v Zoo Praha tím odešleme částku 27,-Kč. Děkujeme !



Druh ohrožený vyhubením

Zdroj: Zoo Praha


 Foto / obrázky k článku  Tučňák humboldtův

 Legální použití článku  Text článku je dostupný pro Váš blog/web za podmínek

Poradna k článku
Tučňák humboldtův
Diskuze k článku
Tučňák humboldtův
Fotosoutěž
Psi, kočky a td.




Navigace: A B C Č D E F G H I J K L M N O P Q R Ř S Š T U V W X Y Z Ž VŠE

Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · Hry online · Games online
Copyright (c) 2019 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz




Tučňák humboldtův
Tučňák humboldtův


Tučňák humboldtův
Tučňák humboldtův


Tučňák humboldtův
Tučňák humboldtův


Tučňák humboldtův
Tučňák humboldtův


Tučňák humboldtův
Tučňák humboldtův


Fotogalerie (0)...


Přidat foto...



Poradna
Poradna
Poslední dotazy:
HELP !

IQ test online

Hry online
Svátek má  Svatopluk, zítra Matěj