Chilli con carneTradiční mexický pokrm - mleté hovězí dušené s rajčaty a fazolemi, kořeněné chilli, pálivou paprikou a tabascemČas přípravy: 100 min Počet porcí: 6 osob Kalorie: 298 / 1 porce Kalorie: 70 / 100 g Zobrazit podrobné nutriční hodnoty : |
|
Potřebujete potraviny: Hovězí mleté maso: 1000 g Fazole: 700 g (červené, konzervované) Rajčata: 500 g (loupaná, nakrájená) Protlak rajčatový: 100 g Cibule: 3 ks (nakrájené nadrobno) Olej olivový: 2 polévkové lžíce Paprika pálivá: 20 g Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky) Kmín římský: 1 kávová lžička Chilli: 1 kávová lžička Tabasco: 1 kávová lžička Vývar hovězí: 20 g Sůl Potřebujete náčiní: Pánev hluboká |
Postup přípravy: Krok 1: Mleté maso nasucho orestujeme asi 10 minut na pánvi.Poté z pánve vyjmeme a dáme stranou. Krok 2: Do pánve nalijeme olej a usmažíme na něm cibuli a česnek. Krok 3: Maso vrátíme do pánve, přidáme římský kmín, chilli, papriku,rajčata, rajčatový protlak, tabasco, hovězí vývar a fazole. Směs osolíme, promícháme a vaříme zvolna asi 75 min. Krok 4: Před koncem varu můžeme pokrm dochutit.Podáváme horký. |